• We can leather.

GINOP projekt

A Széchenyi 2020 program keretében 443,92 millió Ft (48%) vissza nem térítendő támogatást nyert a bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. A projekt teljes mérete 924,83 millió Ft, célja autóipari bőr szabászati tevékenység fejlesztése Bonyhádon. A projekt a Bonyhádi Ipari Parkban valósul meg, mintegy 26 új munkahelyet teremt és jelentősen erősíti a cég pozícióit az autóipari beszállítói piacon.

Az 1976-ban alapított német Schäfer-Oesterle csoport autóipari alkatrészek bőrrel való bevonására specializálódott. A csoport a német autóipar luxus gépjárműire jellemző kisszériás manufakturális termékek – kalaptartók, konzolok, karok, belső ajtóburkolatok – terén mára az egyik meghatározó piaci szereplővé nőtte ki magát. Ezeket a termékeket a németországi, valamint a 2005-ben alapított magyar leányvállalat bonyhádi gyárában állítják elő, amelynek vásárlói közé tartozik például az Audi, a BMW, a Lamborghini, a Porsche, a Rolls-Royce vagy a Bentley is. A cégcsoport jelentős, szisztematikus fejlesztést tervez magyar leánycégénél, a Schäfer-Oesterle Hungary Gépjárműjavító Kft-nél, amely korábban gyártási részfeladatokat végzett, de egy, a Széchenyi Tőkealap-Kezelő Zrt által 2015 során végrehajtott tőkeemelés és a jelen pályázat eredményként komplett megrendelések teljes körű gyártásának színhelye lesz a bonyhádi üzemben.

A pályázatból megvalósuló projekt teljes mérete 924,83 millió Ft. Ebből 443,92 millió Ft (48%) a vissza nem térítendő európai uniós támogatás, amelyet a társaság a Széchenyi 2020 program keretében, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” pályázati kiírásán nyert meg. A beruházás tervezett befejezési dátuma 2016 július 31.

A most beszerzésre kerülő hét komplex termelési eszköz a legmagasabb minőségi szintű technológia kapacitást teremti meg a cégnél: az új berendezések alapul szolgálnak a korábbi gyártási projektek megtartásához és újak megszerzéséhez. Egyúttal megerősítik a cég hírnevét a prémium autóipari beszállítói körben is. A fejlesztés eredményeként jelentősen növelhető a termelési minőség, javulnak a munkakörülmények, emelkednek a szakmai követelmények.

A beruházásnak köszönhetően a társaság 119 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 26 darab új munkahelyet teremt, ezzel az egyik jelentős, modern gépparkkal rendelkező foglalkoztató lesz a bonyhádi térségben. A beruházás helyszíne a Bonyhádi Ipari Parkban lévő 4000 nm modern csarnok, amelyet az bonyhádi önkormányzat tulajdonában álló nonprofit kft épített és ad bérbe a társaság számára.  

Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00668

Elérhetőség

Schäfer-Oesterle Kft.

Bonyhád, Dózsa Gy. u. 4-6.

Bonyhád, Ipari Park 02/79 hrsz.

+36 74 684 920