Az eseményen Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár elmondta: A hazai fejlesztés első ütemének finanszírozója a cégcsoport mellett a Széchenyi Tőkealap. A társbefektetés keretében az Alap 223 millió forint összegben, míg a társbefektetők további 96 millió forinttal emelnek tőkét a magyar társaságban, a hazai gyártóbázis bővítéséhez.


Forrás: NGM

Rákossy Balázs köszöntőjében megjegyezte: a járműipar és beszállítói hálózata támogatása kiemelt célterület, a kormány exportképes kkv-k tevékenységét kívánja segíteni az európai uniós forrásokból. Hozzátette: a kockázati tőkének jelentős szerepet szánnak a magyar gazdaság fejlesztésében. A Schäfer-Oesterle Kft.-ben kisebbségi – 26 százalékos - részesedése van a Széchenyi Tőkealapnak.

A német tulajdonosi hátterű vállalat elkötelezettsége Magyarország iránt hozzájárul legfontosabb céljaink megvalósításához: a munkahelyek számának és a beruházások értékének növeléséhez, a magyar gazdaság versenyképességének javításához. – hangsúlyozta az államtitkár.

Forrás: NGM

A beruházásnak köszönhetően a jelenleg foglalkoztatott 128 munkavállaló száma év végére újabb 45 fővel bővül, jövőre pedig további 65 dolgozó számára ad biztos kenyérkeresetet a vállalat.

Az uniós forrásokról szólva elmondta, hogy a Magyar Kormány a fejlesztési forrásokkal befektetésekként bánik, aminek a középpontjában a hazai vállalkozások fejlesztése és növekedésük elősegítése, a munkahelyteremtés és a magyar ipar erősítése áll.

A most aláírt megállapodás szerint a cég egy 4000 négyzetméteres csarnokot létesít, és vállalja, hogy az átadást megelőző év létszámához képest 150 fővel növeli a dolgozók számát, a város önkormányzata biztosítja a területet és az infrastruktúrát, a projektet a Völgységi Ipari Park (VIP) Nonprofit Kft. bonyolítja le.

https://www.youtube.com/watch?v=tSEnZuwDn_w