Schäfer-Oesterle Kft.

We can leather.

Elérhetőség

Schäfer-Oesterle Kft.

Bonyhád, Dózsa Gy. u. 4-6.

Bonyhád, Ipari Park 02/79 hrsz.

+36 74 684 920

eLEANdultunk

2021.03.03.

eLEANdultunk

fejlesztések, oktatások, pozitív változások…

Hosszas ötletelések, folyamatos vezetői tárgyalások eredményeként született meg a gondolat a tudatos és pozitív változtatások szükségességéne. A Schäfer-Oesterle Kft. vezetősége és a Leannovation csapatával együttesen alkotta meg a 1,5 éves időszakra terjedő Lean kultúra kialakítását támogató tervet a szervezet működésének feltérképezésével. - nyilatkozott Andróczi Gábor, Lean Vezető.

A projektfejlesztést megelőzte a közös diagnózis, elemzés, stratégia, időterv készítés, folyamatos oktatások, tréningek, kommunikációs fórumok: vezetőknek, operátoroknak, a termelést kiszolgáló személyzetnek. Mindezek eredményeként egy definiált gyártóterületre szóló Kaizen Workshop-ot indítottunk, amely alapján megkezdődött a közös munkavégzés.

Vezetőink érvelése szerint a „legproblémásabb” terület, azaz Audi D5/C8 ülésháttámla projekt került kiválasztásra, a közös géphasználat és a kapcsolódó folyamatok átfedései miatt.

„Mielőtt belevágsz egy fejlesztésbe tárd fel, hogy miként néz ki az aktuális világ. Készíts térképet, vizsgáld meg a a vevői ütemidőket, folyamatokat, a ciklusidőket, az erőforrásokat.” – VSM. Célunkká vált, a munkafolyamatok optimalizálása, hatékonyság növelése, veszteségidők csökkenése.

Készítettünk egy programot, melyben mindezeket megvalósítottuk. A nehézségek nem csak a  technológiában, folyamatokban, az eszközökben jelentkeztek, hanem az emberekben, a dolgozókban, akik a gép mögött állnak.  Őket volt a legnehezebb meggyőzni a változásról, az átalakításról. A mai napig türelemmel, operátorok bevonásával kell elmagyarázni a változás lényegét, célját, pozitív hatásait. Kulcsszerepe van jelen helyzetben a sorvezetőnek, aki a beosztott és a vezető között helyezkedik el, vagyis folyamatosan kommunikál mindkét irányba.

A Lean elvű fejlesztésnek köszönhetően a rendszer működik, eredményes volt a változtatás, amit a  folyamatos visszajelzések igazolnak a mai napig. Tisztább, rendezettebb, átláthatóbb munkaterület alakult ki, kevebb veszteséggel, önálló munkavégzésre alkalmasak az operátorok, akiket közvetlen felettesük folyamatosan támogat, a Lean csapat patronálásával.

De a fejlesztés nem áll meg, mert a folyamatos fejlesztés visz előre minket - KAIZEN.

vissza