Schäfer-Oesterle Kft.

We can leather.

Elérhetőség

Schäfer-Oesterle Kft.

Bonyhád, Dózsa Gy. u. 4-6.

Bonyhád, Ipari Park 02/79 hrsz.

+36 74 684 920

Megfeleltünk az autóipari szabványoknak! -IATF 16949 AUDIT

2020.10.22.

Megfeleltünk az autóipari szabványoknak! -IATF 16949 AUDIT

A Schäfer-Oesterle vállalata sikeresen teljesítette a minőségirányítási rendszer követelményeit a folyamatos fejlesztés érdekében, hangsúlyt helyezve a hiba-megelőzésre és hulladékcsökkentésre az ellátási láncban.


IATF 16949 minőségirányítási rendszer az autóiparban

A globális autóipar szigorú és specifikus minőségszabványokat alkalmaz a gépjármű eredetiberendezések gyártóinak (OEMS) és a termékek és alapanyagok beszállítóinak. Az OEMS és a beszállítók felismerték a szabályoknak való megfelelés fontosságát, hogy versenyképesek maradhassanak.

Az átdolgozott autóipari minőségirányítási szabványt - IATF 16949 – 2016. októberében adták ki, a korábbi ISO/TS 16949 szabvány helyett.

Működő minőségirányítási rendszer segítségével szervezete meghatározhatja, hogy a tevékenységi területén mely előírásokat kell teljesíteni a hatékonyság növelésének érdekében illetve hogyan biztosítható az egyes szervezeti egységek közötti kapcsolódási pontok megfelelő együttműködése.

A folyamatokban fellépő hiányosságok csak a hibás termékek alapján válnak láthatóvá. A tapasztalat azt mutatja, hogy a beszállított alkatrészek között mutatkozó csekély hibahányad is jelentősen megemeli egy hibás végtermék előfordulásának valószínűségét, illetve a költsége exponenciálisan növekszik a hiba felfedezéséig eltelt idővel.

Az IATF 16949 műszaki specifikációval egy egységes szabvány került kidolgozásra, amely világszerte egységes követelményeket támaszt az autóipar szereplői által működtetett minőségirányítási rendszerekkel szemben. Valamennyi gyártó elfogadja az IATF 16949 szerinti tanúsítást, amely a teljes beszállítói láncban alkalmazható a szériagyártásban, az alkatrészgyártásban, a gépjárműgyártásban, szolgáltatások területén, mint például a hőkezelés, a festés, a galvanizálás, vagy egyéb felületkezelések esetében.

vissza