Schäfer-Oesterle Kft.

We can leather.

Elérhetőség

Schäfer-Oesterle Kft.

Bonyhád, Dózsa Gy. u. 4-6.

Bonyhád, Ipari Park 02/79 hrsz.

+36 74 684 920

Üzembővítés a Schäfer-Oesterle-nél Bonyhádon

2019.03.21.

Üzembővítés a Schäfer-Oesterle-nél Bonyhádon

Újabb, közel 1.300 nm-es üzemcsarnokot adtak át a bonyhádi ipari parkban március 30-án, ahol a Schäfer-Oesterle Kft. bővíti tevékenységét.

A létesítményt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 300 millió forintos támogatásával építtette meg az önkormányzati tulajdonú Bonycom Kft. A német bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó cég magyar leányvállalata áprilistól bérlőként működik majd az épületben. A Schäfer-Oesterle Kft. a kapacitásbővítéssel 50 fővel összesen 400-ra növeli dolgozóinak számát.

"Az újabb bővítéssel a német befektető cég bízik abban, hogy Bonyhád megfelelő lehetőségeket biztosít számára, és az itt dolgozók megfelelő tudással végzik a munkát, amelynek köszönhetően a Schäfer-Oesterle világszerte a legjobb minőségű termékekkel tudja az autóipart ellátni", mondta Rákossy Balázs államtitkár (2.jobbról) az átadáson.

Frei István, a Schäfer-Oesterle Kft. ügyvezető igazgatója (jobbra) tájékozatatott: "A jövő hónaptól az új csarnokba prémium kategóriás gépkocsikhoz készülő, új termékek gyártását telepítjük." A kft. a 2016-os 3,3 milliárd forint után 2017-ben közel hatmilliárd forint nettó árbevételt ért el, a kapacitásbővítésnek köszönhetően idén ezt az összeget meghaladó árbevétellel terveznek.

Az 1976-ban alapított, az autóipari alkatrészek bőrrel való bevonására specializálódott német Schäfer-Oesterle csoport termékeit a baden-württembergi Backnangban és 2002 óta a délmagyarországi Bonyhádon állítják elő, ahol 2005-ben alapították a magyar leányvállalatot. A bonyhádi üzemben többek között az E-osztályú Mercedesek bőrbevonatú karfája készül, amelyből évente 70.000 darabot gyártanak.

vissza